سندرم خستگی مزمن، علت و راههای درمان آن

سندرم خستگی مزمن (CFS) یک بیماری طولانی مدت است که همراه با طیف گسترده‌ای از علائم است. شایع‌ترین علامت داشتن سندرم خستگی مزمن، خستگی مفرط است. سندرم خستگی مزمن با نام ME نیز شناخته می شود که مخفف میالژیک انسفالومیالیتیز است. این سندرم می‌تواند روی همه? افراد از جمله کودکان تاثیر بگذارد و بیشتر در خانم‌ها در اوایل 20 تا اواسط 40 سالگی ایجاد می‌شود. در این مطلب قصد داریم شما را با این بیماری، علائم و درمان آن آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

علائم سندرم خستگی مزمن

اصلی‌ترین علامت داشتن بیماری سندرم خستگی مزمن، داشتن خستگی مفرط است. از دیگر علائم این بیماری:‌ مشکلات خواب، درد عضله یا مفصل، سردرد، گلودرد و یا درد غددی که بزرگ نشده‌اند،‌ مشکلات فکر کردن (به خاطر سپردن یا تمرکز)،‌ علائمی شبیه به آنفولانزا، احساس سرگیجه یا مریضی، ضربان قلب سریع یا نامنظم(تپش قلب) است. شدت این علائم  مانند هر بیماری دیگری، ممکن است در هر روز یا حتی در طی یک روز متفاوت باشد. بنابراین برای تشخیص باید به پزشک عمومی معالجه کرد.

 

راه تشخیص سندرم خستگی مزمن

آزمایش مشخصی برای تشخیص این سندرم وجود ندارد و پزشک براساس علائم و سابقه? بیماری‌ها و گاهی از طریق آزمایش خون و ادرار پی به آن می‌برد. از آنجایی که علائم بیماری سندرم خستگی مزمن شبیه به دیگر بیماری‌های شایعی است که خود به خود بهبود می‌یابند. در صورت عدم بهبود سریع بیماری ممکن است پزشک تشخیص دهد بیمار مبتلا به سندرم خستگی مزمن است.

درمان سندرم خستگی مزمن

هدف از درمان سندرم خستگی مزمن تسکین علائم است. از جمله شیوه‌ای درمانی این بیماری:‌ رفتار درمانی شناختی (برای کمک به تغییر رفتار و تفکر شما برای مدیریت این بیماری)،‌ ورزش درمانی درجه‌بندی شده (مانند شنا و پیاده روی که ضربان قلب شما را افزایش می‌دهد) و درمان دارویی برای کنترل خواب، حالت تهوع و درد عضلانی و سردرد که معمولاً از نوع مسکن است.

علت ایجاد سندرم خستگی مزمن چیست؟

علت صریحی برای ایجاد این بیماری وجود ندارد اما چند نظریه در این زمینه مطرح شده است که به عنوان عوامل محرک این بیماری شناخته می‌شود. از جمله این عوامل:‌ عفونت‌های ویروسی مانند تب غده‌ای،‌ عفونت‌های باکتریایی مانند ذات‌الریه،‌ مشکلات سیستم ایمنی بدن، عدم تعادل هورمون،‌ مشکلات بهداشت روان مانند استرس و ضربه? عاطفی و تاثیر ژنتیک است.

 

منبع: https://acas.media